Wie zijn we

kleinschalige basisschool die
kwalitatief goed onderwijs biedt.

kleinschalige basisschool die
kwalitatief goed onderwijs biedt.

Willem de Zwijger is een kleinschalige, Vreedzame, basisschool met ongeveer 150 leerlingen. In ons gebouw is ook peuterspeelzaal ’t Dobbelsteentje. In het kader van de doorgaande lijn is dat heel prettig voor de samenwerking tussen peuters en kleuters.

De kinderen zijn verdeeld over 7 kleine groepen en in de meeste groepen is een fulltime, of bijna fulltime leerkracht. Dat vinden we fijn want zo heeft de juf of meester de tijd om een band op te bouwen met elke kind en kan de doorgaande lijn bij de kernvakken, rekenen, taal en lezen, goed in de gaten gehouden worden.
Op Willem de zwijger wordt klassikaal lesgegeven waarbij ook wordt gedifferentieerd, dat wil zeggen dat het aanbod waar nodig wordt afgestemd op de individuele leerling.

De school ligt midden in de wijk ’t Vrijveld maar er komen ook kinderen uit de omliggende wijken. Hierdoor is er op Willem de Zwijger sprake van een zogenaamde gemêleerde populatie met kinderen van verschillende achtergronden en culturen. Een echte afspiegeling van de maatschappij dus!

Onze kernwaarden

VEILIG

• Iedereen komt graag naar school
  • We houden ons aan regels en afspraken